Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


3. forduló: Duna SK - SZPA FC 2 - 3 (0 - 0)

2011.09.04

Jegyzőkönyv

A 90. percben még vesztésre álltunk, mégis győztesen hagytuk el a libalegelőre emlékeztető, irreális talajú pályát.

Az nyilvánvaló volt, hogy ezen a pályán nem a labdarúgás szépségei kapják majd a főszerepet. Vendéglátónk nem is nagyon törekedett erre, a védelmi vonalból a középső támadóra felívelve próbálkoztak gólszerzéssel, ebből azonban csak néhány elfutásra és szögletre futotta. Gólveszélyes helyzetek inkább csak előttünk adódtak, kényszer lesre apelláló vendéglátónk integetés helyett nem egyszer futásra kényszerült. Egy ilyen alkalommal már a 20. percben könnyen emberelőnybe is kerülhettünk volna, a hazaiak kapusa nyilvánvaló gólhelyzetben kézzel hárított a büntető területen kívül, ami érthetetlen módon nem eredményezett kiállítást...

A második félidőben sokat nem változott a játék képe. A nehezítő körülmények ellenére igyekeztünk játszani, míg ellenfelünk jobbára ennek megakadályozására rendezkedett be. A 66. perc azonban meghozta az áttörést, egy remek kiugratás után hatalmas góllal szereztünk vezetést, majd, hogy ellenfelünk sokáig ne búslakodjon, bosszantó, amatőr ligás gólokkal öt perc alatt előnybe hoztuk őket. A hátralévő negyed óra értelemszerűen az egyenlítés megszerzésével telt, amire a 93. percben sort is kerítettünk. Mivel a játékvezető a 90. percben jelezte, hogy öt percet fog hosszabbítani - ezzel is díjazva vendéglátónk minden, időhúzásra irányuló törekvését, valamint a cserelabdának a hazai edző részéről történő eltüntetését -, a megmaradt kettő percben még láttunk reális esélyt a győzelem megszerzésére, amit az egyenlítést követően egy szép akciógóllal meg is szereztünk.

Minden dicséret és elismerés megilleti a társulatot, hiszen vert helyzetből is tudott és akart fordítani, nem megelégedve a nehezen kivívott döntetlennel. Nem szabad ekkora előnyöket adnunk, mert nem lesz mindig lehetőségünk arra, hogy ezeket visszavegyük. Ilyen gyermeteg gólokat pedig végképp nem szabad kapnunk Az eddig lejátszott három mérkőzésen kapott négy gólból hármat mi ajándékoztunk oda ellenfeleinknek, ez több, mint rossz arány.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.