Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


8. forduló: SZPA FC - MAC-Népstadion SE 2 - 1 (1 - 1)

2010.10.11

Jegyzőkönyv

Már-már hagyományosan tartalékosan, de nagy elszántsággal, akarattal, hátrányból fordítva és némi szerencsével nyertünk, tovább javítva ezzel ellenfelünkkel szembeni (majdnem) makulátlan mérlegünket.

A kényszer nagy úr mifelénk mostanság, így nem véletlen, hogy az Építők SK ellen debütált összeállítású védelemmel voltunk kénytelenek erre a mérkőzésre is pályára lépni. Nem meglepő módon a helytállás azonban ezúttal sem maradt el. Jó iramú, változatos, hajtós mérkőzésen jobbára mi alakítottunk ki helyzeteket, ezeket azonban nem sikerült érvényesíteni. Nem így ellenfelünk, aki a félidő derekán az első valamirevaló helyzetét kihasználva szerzett vezetést. És bár egy védelmi hiba kihasználásával hamar egyenlíthettünk volna, erre az utolsó percekig várni kellett, amikor is egy szemfüles szabadrúgás góllal egalizáltuk az eredményt.

A játék képe a második játékrészben mit sem változott, mindkét társulat láthatóan igyekezett a maga javára fordítani a mérkőzést. Ekkor már ellenfelünk támadásai is több veszélyt jelentettek, helyzeteiket azonban nem tudták kihasználni, igaz, nekünk is sikerült egy sarokrúgást követően a gólvonalról nem betalálni. A 65. perc azonban meghozta az áttörést, egy mintaszerű támadásunk látványos megmozdulással és nem utolsó sorban remekbe szabott góllal zárult. Tudatában a hátralévő nem kevés időnek, igyekeztünk uralni a középpályát és bár helyenként - vezetésünk bebiztosítandó - feleslegesen gólkényszerbe kergettük magunkat, higgadtabb periódusainkban, ellenfelünket és a sosem fáradó játékszert egyaránt megfuttatva, igyekezetünk elrejteni azt vendégünk elől. Az utolsó percekben ugyan kínálkoztak még komoly egyenlítési lehetőségeik, ezzel azonban szerencsénkre már nem tudtak élni, így közel egy hónapnyi böjt után ismét győztesen hagyhattuk el a játékteret.

Tetszik vagy nem, elismerjük vagy nem, tény: helyenként annyira tetszetős, élményszámba menő játékot produkálunk, hogy szinte beleszerelmesedünk és elfeledkezünk róla, hogy bizony ezt a játékot gólra játszák. Ezen a mérkőzésen ugyan eggyel többet szereztünk, mint ellenfelünk, de a szép játékhoz eredményességben is fel kell nőni, amennyiben előrébb szeretnénk végezni a végelszámolásnál. Sokadszor nyert bizonyságot, hogy gyakorlatilag bármilyen felállásban képesek vagyunk jó játékra, ehhez azonban most látható akarás és elszántság párosult, ami, ha némi szerencsével is, de meghozta ez eredményt. Végre látszódott is, hogy akarjuk a győzelmet és ennek megfelelő elszántsággal és lelkesedéssel játszunk. Valami megcsillant a régi Szent Pál erényekből és ez láthatóan egységgé kovácsolt bennünket. Ezt kellene a következő mérkőzésekre is állandósítani.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

sz_tibi@freemail.hu

(Tibi-bá, 2010.10.11 20:58)

Sziasztok mindenki!! Gratulálni szeretnék innen a /nemhivatalos/ honlapról is a MAC-NÉPSTADION elleni játékotokhoz. Vérnyomás helyre állító volt ez a meccs is, bár nekem rendbe van, de aki szereti az izgalmat annak szeretettel ajánlom a hétvégi SZPA- meccseket!!Meg kell hagyni, nagyon izgalmas volt, de a végén a 3 hangos SZENT PÁL kiáltás arról szólt hogy most miénk lett a nagyon fontos 3 pont, per pillanat a 8-ik helyre jutottunk ami az újra kezdést jelenti!! Innen már csak feljebb érdemes /csúszni/ ha kell /mászni,/ de feljebb jutni! amihez sok erőt egészséget tüzet kívánok Tibi-bá

jamborlaci@t-online.hu

(Jámbor Laci, 2010.10.11 16:44)

...hűűű Alex!

Ahogy leírod majd 'ríva fakadok'. Az M7-esen hazafelé folyamatosan lekértem az infót a Tibi-bá-nétől, mivel sajnos nehéz volt az anyóséktól szabadulni, így lemaradtam. Úgy hiányoztatok, egész úton tinálatok jártak a gondolataim. Ervinnel telefonon beszéltem, azt mondta nagyon príma meccs volt. Hiába, aki egyszer Szent Pálos szurker lesz, annak elvonási tünetei lesznek ha nincs kinnt. Most pont úgy voltam mint egy kemény dohányos, csak ezt jó értelemben véve....Annyira hiányoztatok!!!
Nem baj, így is nagyon örülök a győzelemnek és a cikk is nagyon jó...Sz.tem a hivatalos honlapra is símán felkerülhetne, legalább is én nagyon támogatnám...nna ennyit mára.

Hajrá Szent Pál!