Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


15. forduló: BEAC - SZPA FC 1 - 1 (0 - 1)

2010.12.05

Jegyzőkönyv

Mint már annyiszor, ezúttal sem sikerült megnyerni egy olyan mérkőzést, melyet helyzeteink és a játék képe alapján már az első félidőben eldönthettünk volna. Mint már annyiszor, ezúttal sem sikerült idegenbeli első győzelmünket megszerezni. Mint már annyiszor, ezúttal sem tudtunk teljes csapattal pályára lépni. De hát ez ebben az idényben, úgy tűnik, törvényszerű volt.

A kezdést követően azonnal magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, sorra dolgoztuk ki helyzeteinket, körbe lövöldöztük vendéglátónk kapuját és mindig csak milliméterek hiányoztak. És ekkor még csak az 5. percben jártunk. A 6.-ban aztán megjött az áttörés, ezúttal nem tévesztettünk célt és egy viszonylag távoli lövéssel megszereztük a vezetést. A képlet ezt követően mit sem változott: kidolgozott helyzetek és kapura lövések sora, gól azonban nem született. A hazai csapat két veszélyes lövéssel vétette észre magát azon ritka alkalmakkor, amikor átlépték a felező vonalat, az eredmény viszont már nem változott.

A második játékrészben már két csapat volt a pályán, a hazai alakulat láthatóan nem törődött bele a mérkőzés állásába, több alkalommal is eljutottak kapunkig, amit a 61. percben sikerült is bevenniük egy sikertelen felszabadítási kísérletet és egy néhány perccel korábban kihagyott büntetőt követően. A hátralévő fél órában mindkét csapat előtt adódtak komoly gólszerzési lehetőségek, melyekkel azonban egyik alakulat sem tudott élni, kialakítva így a számunkra elégedettségre okot nem adó végeredményt.

Nehéz olyan mérkőzésről összefoglalót készíteni, melyben a felvezetésben felsoroltak sokadszor ismétlik meg önmagukat. Sovány vígasz, hogy jobban, tetszetősebben, innovatívabban játszottunk, több helyzetünk is volt és megint nem tudtunk győztesen távozni. Sovány vígasz továbbá, hogy ebben a játékvezetők is közreműködtek, hiszen ami az egyik oldalon nyilvánvaló, szándékos és büntetlen volt - nem egy alkalommal -, az a másik oldalon csak egyszer és vétlen fordult elő, mégis azonnal megbüntették. Mindez mit sem számított volna, ha az első félidőben kihasználjuk a helyzeteinket és már akkor eldöntjük a mérkőzést. Sovány vígasz, hogy ezúttal nem a kapu előtti összpontosítás, hanem inkább a szerencse hiányzott, mint már oly' sokszor az idény folyamán. Egyes bölcsességek szerint nem azt kell nézni, ami hiányzik, hanem annak kell örülni, ami megvan. Az idegenben szerzett egy pont megvan, viszont az idény folyamán elhullajtott pontok bizony nagyon hiányoznak.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.